Reklāmas projekts sadarbībā ar

Gardām Lieldienām

gatavojamies kopā!

Lieldienas ir ne tikai olu krāsošanas laiks, bet arī brīnišķīga iespēja iepriecināt savus mīļos ar pašgatavotiem gardumiem. 

Ar Dr. Oetker – vaniļas eksperta – palīdzību jūs varat pagatavot trīs lieliskas receptes, kurās vaniļa piešķir izsmalcinātu aromātu un neaizmirstamu garšu. 

Atliek tikai izvēlēties savu favorītu un radīt svētku burvību!

P.S. Zem receptēm atradīsi iespēju laimēt Dr. Oetker produktu izlasi!

Saldie biezpiena pīrādziņi

Mīklai

  • 200–250 g miltu 
  • 50 g sviesta 
  • Pusglāze piena 
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 1 ēdamkarote augu eļļas 
  • 1 tējkarote Dr. Oetker sausā rauga 
  • 1/3 tējkarotes sāls 
  • 1 ola pārsmērēšanai 
  • Dr. Oetker kanēļa cukurs pārkaisīšanai

Pildījumam

  • 200 g sausa biezpiena 
  • 50 g cukura 
  • 2 ēdamkarotes miltu 
  • 2 tējkarotes Dr. Oetker Burbonas vaniļas pastas 
  • 1 ēdamkarote skābā krējuma 
  • 1 olas dzeltenums 
  • Sauja žāvētu dzērveņu vai rozīņu

Bļodā siltā pienā iemaisa 50 g miltu, cukuru un sauso raugu, pārsegtu liek siltā vietā apmēram uz 10 minūtēm, līdz raugs sāk iedarboties, maisījums nedaudz uzšūmējas. Pievieno sāli, mīkstu sviestu, eļļu, piesijā lielāko daļu miltu, visu samaisa mīkstā mīklā. Uz darba virsmas izsijā pārējos miltus, izgāž mīklu no bļodas, pamatīgi mīca, klāt piemīcot vēl tik daudz miltu, lai izveidojas vidēji mīksta, pie rokām nelīpoša mīkla. To saveļ bumbā, liek viegli ar taukvielu izklātā bļodā, pārklātu uzraudzē siltā vietā, līdz tā ir dubultojusies apjomā. 

Kamēr mīkla rūgst, gatavo pildījumu. Biezpienu ar krējumu, olas dzeltenumu, cukuru, miltiem un vaniļas pastu sajauc biezā masā, iemaisa dzērvenes vai rozīnes. Uzraudzēto mīklu dala nelielos gabaliņos – apmēram kastaņa lielumā. Katru saveļ bumbiņā, izplacina plānā aplītī, vidū liek pa tējkarotei pagatavotā pildījuma. 

Mīklas malas virs pildījuma stingri saspiež kopā, liek cepampannā uz izklāta cepampapīra. Pārklātus ar dvielīti, pīrādziņus vēl patur siltā vietā, lai nedaudz uzpūšas, kamēr iekarst krāsns. 

Tad pārsmērē ar sakultu olu, pārkaisa kanēļa cukuru un 200 grādu temperatūrā cep zeltaini brūnus. 

No receptē minēto sastāvdaļu daudzuma var pagatavot 16–20 pīrādziņus.

Vaniļas cepumi ar šokolādi

  • 250 g miltu 
  • 200 g cukura 
  • 125 g mīksta sviesta 
  • 1 ola 
  • 1 tējkarote Dr. Oetker cepamā pulvera 
  • 1 tējkarote Dr. Oetker Madagaskaras Burbonas vaniļas ekstrakta ar sēklām 
  • 1/2 paciņas Dr. Oetker tumšās šokolādes gabaliņu greznošanai 
  • Šķipsna sāls

Sviestu ar cukuru un vaniļas ekstraktu saputo pufīgu un gaišu, liek klāt un pieputo olu.

Miltus sajauc ar cepamo pulveri un sāli, iemaisa sviesta un olas putojumā. Uzmanīgi pievieno un iemaisa šokolādes gabaliņus. 

Mīklu saveļ nelielās bumbiņās, ar lielām atstarpēm (cepoties cepumi izplūst) liek cepampannā uz izklāta cepampapīra. Katru bumbiņu ar dakšiņas zobiem viegli piespiež. Pannu liek cepeškrāsnī, 175 grādu temperatūrā cep 15–18 minūtes. 

Gatavus cepumus atdzesē pannā, atdziestot mīkstie cepumi sacietē. 

Uzzini vairāk par garšvielu karalieni vaniļu! Uzzini vairāk par garšvielu 
karalieni vaniļu!

Notiek testa ielāde...

NOTEiKUMi