gatavojamies kopā!
Lieldienas ir ne tikai
olu krāsošanas laiks, bet arī brīnišķīga iespēja iepriecināt savus mīļos ar
pašgatavotiem gardumiem.
Ar Dr. Oetker – vaniļas eksperta – palīdzību
jūs varat pagatavot trīs lieliskas receptes, kurās vaniļa piešķir izsmalcinātu
aromātu un neaizmirstamu garšu.
Atliek tikai izvēlēties savu favorītu un radīt
svētku burvību!
P.S. Zem receptēm atradīsi iespēju laimēt Dr. Oetker produktu izlasi!
Mīklai
Pildījumam
Bļodā siltā pienā
iemaisa 50 g miltu, cukuru un sauso raugu, pārsegtu liek siltā vietā apmēram
uz 10 minūtēm, līdz raugs sāk iedarboties, maisījums nedaudz uzšūmējas.
Pievieno sāli, mīkstu sviestu, eļļu, piesijā lielāko daļu miltu, visu samaisa
mīkstā mīklā. Uz darba virsmas izsijā pārējos miltus, izgāž mīklu no bļodas,
pamatīgi mīca, klāt piemīcot vēl tik daudz miltu, lai izveidojas vidēji
mīksta, pie rokām nelīpoša mīkla. To saveļ bumbā, liek viegli ar taukvielu
izklātā bļodā, pārklātu uzraudzē siltā vietā, līdz tā ir dubultojusies
apjomā.
Kamēr mīkla rūgst, gatavo pildījumu. Biezpienu ar krējumu, olas
dzeltenumu, cukuru, miltiem un vaniļas pastu sajauc biezā masā, iemaisa
dzērvenes vai rozīnes. Uzraudzēto mīklu dala nelielos gabaliņos – apmēram
kastaņa lielumā. Katru saveļ bumbiņā, izplacina plānā aplītī, vidū liek pa
tējkarotei pagatavotā pildījuma.
Mīklas malas virs pildījuma stingri saspiež
kopā, liek cepampannā uz izklāta cepampapīra. Pārklātus ar dvielīti,
pīrādziņus vēl patur siltā vietā, lai nedaudz uzpūšas, kamēr iekarst krāsns.
Tad pārsmērē ar sakultu olu, pārkaisa kanēļa cukuru un 200 grādu temperatūrā
cep zeltaini brūnus.
No receptē minēto sastāvdaļu daudzuma var pagatavot
16–20 pīrādziņus.
Vaniļas pāksti
gareniski pārgriež, sēkliņas nokasa, kopā ar tukšo pāksti liek katliņā, kurā
ieliets piens, 2 ēdamkarotes no tā atlejot. Lēni uzkarsē līdz vārīšanai,
pāksti izņem.
Olu dzeltenumus ar atlieto pienu, cukuru, šķipsniņu sāls un
cieti sakuļ, nepārtraukti maisot, strūkliņā lej klāt uzkarsēto pienu. Lej
katliņā, liek uz uguns, maisot karsē, līdz maisījums sabiezē.
Katliņu noņem
no uguns, iemaisa sviestu, padzesē, sadala porcijās, liek ledusskapī.
Atdzesētam pudiņam liek virsū saputotu saldo krējumu, grezno ar ogām un
piparmētras lapiņām, pārkaisa sīkos dekoriņus.
Sviestu ar cukuru un
vaniļas ekstraktu saputo pufīgu un gaišu, liek klāt un pieputo olu.
Miltus sajauc ar cepamo pulveri un sāli, iemaisa
sviesta un olas putojumā. Uzmanīgi pievieno un iemaisa šokolādes gabaliņus.
Mīklu saveļ nelielās bumbiņās, ar lielām atstarpēm (cepoties cepumi izplūst)
liek cepampannā uz izklāta cepampapīra. Katru bumbiņu ar dakšiņas zobiem
viegli piespiež. Pannu liek cepeškrāsnī, 175 grādu temperatūrā cep 15–18
minūtes.
Gatavus cepumus atdzesē pannā, atdziestot mīkstie cepumi sacietē.
Notiek testa ielāde...