Receptes tapušas sadarbībā ar

Ziemassvētki tuvojas, un tas ir lielisks laiks, lai radītu gardus svētku mirkļus kopā ar mazajiem palīgiem. 

Jaunās Dr. Oetker cukura dekoru izlases piešķirs jūsu gardumiem īpašu noskaņu. 


Lai top!

Ziemassvētku blondijs

  • 250 g brūnā cukura 
  • 220 g miltu 
  • 170 g sviesta 
  • 100 g baltās šokolādes 
  • 2 olas + 2 olu dzeltenumi 
  • 1 ēdamkarote Dr. Oetker vaniļas pastas 
  • 1 tējkarote cepamā pulvera 
  • Liela šķipsna sāls

DEKORĀCIJĀM

  • Dr. Oetker krāsainās glazūras 
  • Dr. Oetker cukura dekoru izlase     Watermelon (50 g)

Katliņā liek sviestu un izkausē to. Pēc izkausēšanas turpina karsēt uz vidējas uguns vēl pāris minūtes, līdz sviests sāk iegūt nedaudz karamelīgu dzintara nokrāsu. Noņem no uguns un pārlej bļodā. Izkausētajam sviestam pievieno cukuru, olas, olu dzeltenumus un puto 4–5 minūtes. Iesijā sausās sastāvdaļas un pievieno sakapātu balto šokolādi. Krāsni sakarsē līdz 175 grādiem. Cep augšas un apakšas režīmā, bez ventilatora. Formu noklāj ar cepamo papīru un lej tajā sagatavoto mīklu. Cep krāsnī 25–30 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē un sagriež garenos trijstūros. Dekorē kā Ziemassvētku eglītes.

Šos blondijus var uzglabāt aptuveni piecas dienas, tādēļ tie var kļūt arī pa​r skaistu un garšīgu dāvanu.

Receptei var pievienot dažādas piedevas: riekstus, piparkūkas, žāvētus augļus, piena vai tumšās šokolādes gabali​​ņus.

Lielisks un skaists našķis bērniem viesībās – uzdurot trijstūrīti uz saldējuma kociņa, tas pārvēršas par garšīgu eglīti.

Spied uz attēliem, lai uzzinātu vairāk!