Ziemassvētki tuvojas,
un tas ir lielisks laiks, lai radītu gardus svētku mirkļus kopā ar mazajiem
palīgiem.
Jaunās Dr. Oetker cukura dekoru izlases piešķirs jūsu gardumiem īpašu noskaņu.
Lai top!
DEKORĀCIJĀM
Katliņā liek sviestu un izkausē to. Pēc izkausēšanas turpina karsēt uz vidējas uguns vēl pāris minūtes, līdz sviests sāk iegūt nedaudz karamelīgu dzintara nokrāsu. Noņem no uguns un pārlej bļodā. Izkausētajam sviestam pievieno cukuru, olas, olu dzeltenumus un puto 4–5 minūtes. Iesijā sausās sastāvdaļas un pievieno sakapātu balto šokolādi. Krāsni sakarsē līdz 175 grādiem. Cep augšas un apakšas režīmā, bez ventilatora. Formu noklāj ar cepamo papīru un lej tajā sagatavoto mīklu. Cep krāsnī 25–30 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē un sagriež garenos trijstūros. Dekorē kā Ziemassvētku eglītes.
Šos blondijus var uzglabāt aptuveni piecas dienas, tādēļ tie var kļūt arī par skaistu un garšīgu dāvanu.
Receptei var pievienot dažādas piedevas: riekstus, piparkūkas, žāvētus augļus, piena vai tumšās šokolādes gabaliņus.
Lielisks un skaists našķis bērniem viesībās – uzdurot trijstūrīti uz saldējuma kociņa, tas pārvēršas par garšīgu eglīti.
BŪS VAJADZīGA SILIKONA FORMA
DEKORĀCIJĀM
Katlā uzvāra ūdeni. Virs karstā ūdens tvaikiem liek bļodu ar balto šokolādi un izkausē to. Kad baltā šokolāde izkususi, ūdeni uzvāra vēlreiz un citā bļodiņā liek kausēties otru šokolādi glazūrai. Tikmēr bļodā samaisa biezpienu kopā ar saldo krējumu, cukuru un vaniļas pastu. Pievieno izkausēto balto šokolādi. Iemaisa. Tagad vajadzēs silikona formiņas. Katrā veidnes caurumā ielej karoti ar šokolādi un, grozot formu, parūpējas, lai šokolāde nokļūtu visos stūrīšos un aptuveni 1–2 cm uz malām. Formu uzliek uz dēlīša vai paplātes un ievieto saldētavā uz piecām minūtēm. Atliek rezervei divas ēdamkarotes šokolādes, lai izmantotu dekoriem. Kad šokolāde sacietējusi, pilda tajā biezpiena krēmu un noklāj ar atlikušo šokolādi. Liek ledusskapī uz 30 minūtēm. Kad sieriņi sacietējuši, tos izņem no formas. Atlikto šokolādi pēc vajadzības izkausē vēlreiz. Dekorē sieriņus pēc saviem ieskatiem – pārlej ar šokolādi un sabirdina cukura dekoru izlasi. Ledusskapī tos var uzglabāt līdz piecām dienām.
PAMATRECEPTEi VAR PiEViENOT DAŽĀDAS GARŠīGAS LiETAS:
ogas, riekstus, žāvētus augļus, šokolādi un citas piedevas.